سه‌شنبه ۹ خرداد ۱۳۹۱ - ۱۳:۲۰
۰ نفر

همشهری آنلاین: محققان ابزاری را شناسایی کرده‌اند که از آن به عنوان قدیمی‌ترین ابزار شناخته شده موسیقی در جهان یاد کرده‌ که 43 هزار سال قدمت دارد

قدیمی ترین ابزار موسیقی که قدمت آن به 43 هزار سال پیش می رسد

به گزارش خبرگزاری مهر، این فلوت‌ها که از استخوان پرنده و عاج فیل ساخته شده در غاری در جنوب آلمان کشف شد، همان غاری که دربرگیرنده نخستین نشانه‌ها در رابطه با حرفه و صنعت اروپا بود.

دانشمندان با استفاده از روش تعیین عمر کربنی نشان داداند که این فلوت‌ها بین 42 تا 43 هزار سال قدمت دارند.

یک گروه تحقیقاتی به ریاست تام هایام از دانشگاه آکسفورد دریافته است که تاریخ استخوان حیوانات در همان لایه‌های زمین که فلوت‌ها پیدا شده‌اند که با فلوت‌ها برابری می‌کنند.

نیک کونارد از دانشگاه توبینگن که در زمان حفاری و کشف فلوت‌های آلمان حضور داشت اظهار داشت: این نتایج، فرضیه‌ای که ما چند سال پیش مطرح کردیم را استحکام می‌بخشد. ما اعتقاد داریم که رود دانوب یک مقصد مهم برای حرکت‌های انسانی و ابداعات فناوری آنها در مرکز اروپا بین 40 تا 45 هزار سال پیش بوده است.

غار گایسن کلوسترله یکی از چندین غار منطقه است که تاکنون نمونه‌های مهمی از تزئینات انسانی، هنرهای تمثیلی و تصاویر راز آلود و آلات موسیقی در آن کشف شده است.

کارشناسان اعتقاد دارند که این آلات موسیقی در مراسم مذهبی نواخته می‌شده است.

برخی از محققان استدلال کرده‌اند که موسیقی یکی از رفتارهای جمعی انسان است که به آنها کمک کرده از حالت غارنشینی خارج شوند، حالتی که در بسیاری از قسمت‌های اروپا 30 هزار سال پیش از بین رفته است.

پیش از این محققان موفق شدند تمام اجزای یک فلوت قدیمی را که مربوط به 35 هزار سال قبل است در غار "هول فلس" در جنوب غربی آلمان کشف کنند، که پس از کشف، از آن به عنوان قدیمی‌ترین ابزار موسیقی یاد کردند.

همچنین پیش از آن نیز، یک فلوت دیگر کشف شده بود که قدمت آن 34 هزار سال بود. به گفته باستان شناسان آلمانی، کشف این فلوت جدید به خصوص از نظر موادی که در ساخت آن به کار رفته است از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است به طوری که فناوری که برای ایجاد این ابزار موسیقی استفاده شده است بسیار پیچیده بوده و به دست‌های ماهری نیاز داشته است.

محققان اظهار داشتند تاریخ این نمونه‌ها از غار گایسن کلوسترله نشان می‌دهد که انسان‌های مدرن پیش از فاز جوی سرد حدود 39 تا 40 سال پیش وارد منطقه بالایی رود دانوب شدند.

پیش از این محققان استدلال می‌کردند که انسان‌های مدرن بلافاصله پس از این رویداد به منطقه دانوب مهاجرت کرده‌اند.

کد خبر 172350
منبع: همشهری آنلاین

برچسب‌ها

دیدگاه خوانندگان امروز

پر بیننده‌ترین خبر امروز